Müller-orgel excursies en bespelingen

ballen en lijntje

De gemeente Haarlem is de eigenaar van het imposante Christian Müller-orgel en de toren met daarin de prachtige beiaard. Anton Pauw is Haarlem’s stadsorganist, Rien Donkersloot is de stadsbeiaardier.

Heeft u als bedrijf of familie iets te vieren? Organiseert u een congres en wilt u uw gasten iets exclusiefs aanbieden? Wilt u als school in de regio Haarlem uw leerlingen kennis laten maken met een uniek stuk stedelijk erfgoed? Denk dan eens aan de mogelijkheid van een besloten
orgelconcert op het Müller-orgel door een van de stadsorganisten of een privébezichtiging van het orgel, eventueel gecombineerd met een kerkrondleiding. De gemeente Haarlem biedt arrangementen, geheel afgestemd op uw wensen. Voor scholen geldt een gereduceerd tarief.

Ook is er voor organisten de mogelijkheid tot het maken van professionele geluidsopnames op het Müller-orgel. Informeer naar de voorwaarden en tarieven.

Naast deze op maat gesneden aanbiedingen vindt de gemeente Haarlem het van groot belang het orgel voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te houden. Daarom is zij zuinig op de eeuwenoude traditie van (gratis toegankelijke) stadsorgelconcerten. Met de maandelijkse orgelexcursies in de zomer en de open speeldagen voor amateurs in het najaar kan iedereen van nabij met het instrument kennismaken.

Excursies naar het Müller-orgel

Er worden onder leiding van stadsorganist Anton Pauw op de volgende data excursies gemaakt naar het Müller-orgel.

Zaterdag 11 juni 2022 14.00-14.45 uur
Zaterdag 2 juli 2022 14.00-14.45 uur
Zaterdag 6 augustus 2022 14.00-14.45 uur
Zaterdag 3 september 2022 14.00-14.45 uur
Zaterdag 8 oktober 2022 14.00-14.45 uur

Toegang / Tickets € 5
Reserveren / Reservation info@bavo.nl

De excursie duurt 45 min. Toegang: € 5,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. U kunt op de dag zelf betalen bij de kassa, Grote Markt 22, tel. (023) 553-2040. Het is mogelijk en aan te raden om te reserveren voor een orgelexcursie via e-mailadres info@bavo.nl

U kunt ook een orgelexcursie aanvragen. De excursies kunnen plaatsvinden tijdens de gebruikelijke openingstijden van de kerk: maandag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur. Tijdens bijzondere evenementen is het niet altijd mogelijk een orgelexcursie te organiseren.

Translate »