Rondleiding door de kerk

ballen en lijntje

Bezoekers van de Grote of St.-Bavokerk kunnen zelf een rondwandeling door de kerk maken aan de hand van een brochure waarin de belangrijkste elementen van de (bouw)geschiedenis en bezienswaardigheden zijn opgenomen.

Een leuke mogelijkheid om uitgebreider kennis te maken met de Grote of St.-Bavokerk is een rondleiding. De rondleiders vertellen u enthousiast over de geschiedenis van de kerk, leiden u langs de mooiste en interessantste objecten en wijzen u op mooie details. Natuurlijk kunt u vragen stellen!
U ziet o.a. het hoogkoor met de oudste koorbankjes van Nederland en het graf van Frans Hals, de scheepjes, de preekstoel met al zijn symboliek, de broodbank en het gigantische orgel van Christian Müller.

Elke zaterdag is er een publieke rondleiding om 14.00 uur. Deze duurt ongeveer een uur en kost € 7,00 (inclusief toegang tot de kerk).Tussen 15 mei en 1 oktober is er een extra rondleiding om 14:30 uur. Reserveren voor deze kerkrondleidingen op zaterdag is niet nodig.

U kunt ook een privé rondleiding organiseren, daarbij kunnen max.10 mensen mee en u betaalt € 50 per groep. Bij meer mensen worden meerdere groepen gemaakt. De rondleidingen vinden plaats tijdens de gebruikelijke openingstijden van de kerk: maandag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur en duren ongeveer een uur. Tijdens bijzondere evenementen is het niet altijd mogelijk rondleidingen te organiseren. Houd rekening met minimaal vijf werkdagen tussen aanvraag en toewijzing of afwijzing van een rondleiding.

Rondleiding aanvragen

U wilt een rondleiding door de Grote of St.-Bavokerk van Haarlem aanvragen:


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Translate »