De zolderrondleiding

ballen en lijntje

De rondleiding gaat via een trap naar de lage zolders en u loopt verder over de houten plankieren boven de gewelven. U krijgt eerst een kijkje in de orgelkamer en bij het koororgel. Ook ziet u de voormalige trompetterkamer of Wakerszolder met een stookplaats. U kunt de kapconstructie goed bekijken. U vervolgt de wandeling over de zolder van de kooromgang. 

U ziet o.a. de inslagen van de ijzeren kogels uit de tijd van het Haarlems beleg in 1572. Via een loopbruggetje betreedt u het triforium; U heeft nu een prachtig uitzicht over het interieur van de kerk met het Christian Müller-orgel op de achtergrond.

Deze rondleiding kunt u via onderstaand formulier aanvragen. Rondleidingen kunnen plaatsvinden tijdens de gebruikelijke openingstijden van de kerk: maandag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur. Tijdens bijzondere evenementen is het niet altijd mogelijk rondleidingen te organiseren.

Voor een rondleiding over de lage zolders gelden de volgende regels:

  • De rondleiding over de lage zolders vindt plaats onder leiding van een gekwalificeerde rondleider.
  • De rondleiding duurt ongeveer een uur en geschiedt op eigen risico.
  • De toegang tot de zolders is voor personen vanaf 12 jaar.
  • Goed schoeisel is aan te raden en grote tassen kunnen niet mee naar boven.
  • De maximale groepsgrootte voor een zolderrondleiding is 10 personen en U betaalt € 60,00 per groep, incl.entree.
  • Bij aanvragen voor meer dan 10 personen worden meerdere groepen gemaakt.

Rondleiding aanvragen

U wilt een rondleiding  over de zolders van de Bavo aanvragen:    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Translate »